Consensus 2019

Event passed

About event:

5th annual blockchain technology summit will take place on May 13-15, 2019, at the New York Hilton Midtown and Sheraton New York Times Square. Professionals from leading industry startups, investment firms, financial services giants, global brands, academic institutions and policy groups will return to New York to discuss the evolving real-world applications of blockchain technology.

Consensus will feature three days of demos, networking and expert discussions regarding the most important commercial developments, technical innovations, and public policy issues. It will feature 250+ speakers, 200+ sponsors and 10,000 attendees who are building the foundations of the blockchain and digital currency ecosystem.

Event program:

Mon May 13

8:30 AM - 8:40 AM  ( 10 Min ) 

Readme: How to Navigate Construct 2019

We'll lay out how to get the most out of Construct: The main stage to see cutting-edge work from across the industry; Changelog for transparency and updates from over 30 token projects; Test-Drive for a hands-on technical tutorials.

8:30 AM - 8:40 AM  ( 10 Min ) 

Welcome and Opening Remarks

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Opening remarks from CoinDesk and the its New York Blockchian Week partner, the New York Economic Development Corp.

 

8:40 AM - 9:00 AM  ( 20 Min ) 

State of Blockchain

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

A world-class overview of the industry from CoinDesk's quarterly State of Blockchain report.

 

9:00 AM - 9:40 AM  ( 40 Min ) 

From Digital Gold to Contract Theory: The Economics of Mainstream Adoption

Hilton—Keynote Stage

Cryptography helped birth the first cryptocurrency, leading to entirely new types of economic systems. Now hear from Nobel Laureates Oliver Hart and Eric Maskin, and Professors Joshua Gans and David Yermack, as they discuss how decades of economic research can inform blockchain platform design, fueling mainstream adoption. The panel will be moderated by Dr. Cathy Barrera.

 

9:40 AM - 10:10 AM  ( 30 Min ) 

Cat and Mouse? Securing Digital Assets and the Future of Adoption

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Securing digital assets has become a high-stakes game of cat and mouse. As a former commander of Israel's storied Unit 8200 intelligence unit, Nadav Zafrir knows a thing or two about mounting cyber attacks. He is joined in conversation by former Thomson Reuters chief executive Tom Glocer, who has long invested in the cryptocurrency and cybersecurity space. Fortune's Robert Hackett leads the conversation with these two figures from the intelligence and business worlds.

10:10 AM - 10:30 AM  ( 20 Min ) 

Understanding U.S. Sanctions and A.M.L.: What The Digital Currency World Needs To Know

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

A speech by Sigal Mandelkar, the Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence at the U.S. Treasury. She is the treasury's top sanctions official.

10:30 AM - 11:00 AM  ( 30 Min ) 

Aion

Changelog is a one-stop shop for updates on all the development roadmaps for the projects that are driving the industry. Hosted by Ryan Selkis and the Messari team.

10:30 AM - 11:00 AM  ( 30 Min ) 

Break

10:30 AM - 11:15 AM  ( 45 Min ) 

Liquid: Not Just Cryptokitties (TD)

A comparison of the different approaches taken to issuing assets on Liquid and ethereum, with a focus on securities.

10:30 AM - 12:00 PM  ( 1 Hour, 30 Min ) 

Web 3 Foundation

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

11:00 AM - 11:20 AM  ( 20 Min ) 

Making Blockchain Fun Again: Can Games Drive Mass Adoption?

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

They're cute, they're cuddly, and they live on a blockchain—but you don't even need to know that. Your Consensus digital swag bag is filled with them. Listen to our panel discuss the future of non-fungible tokens, and how they might drive mainstream adoption.

 

11:00 AM - 11:30 AM  ( 30 Min ) 

Polymath (C)

 

11:15 AM - 12:00 PM  ( 45 Min ) 

Liquid: Building on Liquid (TD)

An introduction to the basics of the Liquid network, and approaches for building Liquid-based applications.

11:25 AM - 11:45 AM  ( 20 Min ) 

No Cutesy Cats: Tokens Come to Gaming and Betting

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Gamers have long led the way on wild new ideas on the internet. Today, a cottage industry of blockchain-based games is emerging: Is this the catalyst for a flood of new users?

 

11:30 AM - 11:45 AM  ( 15 Min ) 

Stake It 'Til You Make It: The New Business of Staking-as-a-Service

Move over, mining pools—a new service for securing blockchains is in town. Platforms that allow customers to participate in proof-of-stake networks discuss custody risk, physical security, and business models, in the new sector of staking-as-a-service.

11:30 AM - 12:00 PM  ( 30 Min ) 

Bloq

12:00 PM - 12:30 PM  ( 30 Min ) 

Bank to The Future: Making Your Crypto Work for You

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

The cool thing about fiat money is that you get to earn interest off deposits. Now a coterie of firms are bringing this feature to the crypto markets so that you can keep on hodl-ing.

12:00 PM - 12:30 PM  ( 30 Min ) 

Bank to the future? Earning interest on crypto

The cool thing about fiat money is that you get to earn interest off deposits. Now a coterie of firms are bringing this feature to the crypto markets so that you can keep on hodl-ing.

12:10 PM - 12:30 PM  ( 20 Min ) 

Coordination Game: Can Global Bodies Spur Blockchain Adoption?

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Blockchains have captured the attention of leading international governance organizations in recent years. What role should these powerful international groups play in blockchain development?

12:30 PM - 1:30 PM  ( 1 Hour ) 

Lunch

1:00 PM - 1:20 PM  ( 20 Min ) 

IBM: Unleash the Power of Blockchain Across Your Clouds (TD)

Unlock business value with IBM Blockchain Platform’s Multicloud capabilities. With blockchain software, services, tools and sample code, the IBM Blockchain Platform includes everything you need to create, test, govern and manage a working blockchain network, accelerating the creation of blockchain applications in a variety of cloud environments. Learn about the new, Kubernetes-based architecture for deployment flexibility, updated developer tools, and centralized user interface to deploy and manage components.

1:00 PM - 2:00 PM  ( 1 Hour ) 

Ethereum Foundation

The Ethereum Foundation will provide updates on Eth 1.x and Eth 2.0, plus the foundation's grants program. Changelog is a one-stop shop for updates on all the development roadmaps for the projects that are driving the industry. Hosted by Ryan Selkis and the Messari team.

 

1:00 PM - 2:00 PM  ( 1 Hour ) 

Zero Knowledge Foundation

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

1:20 PM - 1:40 PM  ( 20 Min ) 

IBM: Be the Blockchain Developer Hero Your Use-Case Deserves (TD)

The IBM Blockchain Platform includes a simple programming model and powerful developer tools. In this session, you will learn how developers can take a blockchain use-case and rapidly build a proof of concept by exploiting these developer tools and first-class samples to create, deploy, test, and debug smart contracts and blockchain applications. Finally, you will learn how the developer tools allow you to build smart contracts that can be deployed across a variety of cloud environments.

1:30 PM - 2:00 PM  ( 30 Min ) 

$100 Billion Question: Transforming Public Services with Blockchains

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

The bill for maintaining U.S. government computers each year is $100 billion. How can blockchains both help save public funds and transform the way government services are delivered? Our panel will discuss tracing prescription drugs and the use of 'smart money' in benefits distribution.

 

1:30 PM - 3:00 PM  ( 1 Hour, 30 Min ) 

Build It and They Will Come: Global Blockchain Hubs Deep Dive

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Bottling Lightning - the race is on to become the next Silicon Valley and harness the pioneering spirit of crypto. Hear about how jurisdictions large and small seek to attract the best and brightest from this new industry.

Australian Digital Currency & Commerce Association

1:40 PM - 2:00 PM  ( 20 Min ) 

IBM: Bringing Control and Flexibility to the DevOps Pipeline (TD)

Creating a successful blockchain implementation requires two essential things: the ability to govern distributed networks with security and ease, and the ability to grow and scale the network. In this session, learn how to use tooling within the newest version of the IBM Blockchain Platform to design and scale a network with complete control, manage your network components, and govern components across any environment.

2:00 PM - 2:30 PM  ( 30 Min ) 

Bitter Medicine: Blockchain and Pharma Supply Chains

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

The US pharmaceuticals industry is in a race against the clock to comply with new laws requiring greater drug traceability. In theory, this is an ideal DLT use-case and adoption incentive, but getting buy-in from stakeholders comes with its own set of challenges.

 

2:00 PM - 2:30 PM  ( 30 Min ) 

Zilliqa

2:00 PM - 3:00 PM  ( 1 Hour ) 

Blockstack

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

 

2:00 PM - 3:00 PM  ( 1 Hour ) 

IBM: Create your blockchain use-case on IBM Blockchain Platform (Hands-on Lab) (TD)

See the value of IBM Blockchain Platform in quickly building out your use-case during this lab. Get hands on with the platform by starting with the VSCode extension, a sample, and deploying a smart contract into a blockchain instance running on the cloud.

2:20 PM - 2:50 PM  ( 30 Min ) 

Are We Sufficiently Decentralized Yet? A Look at U.S. Token Taxonomy

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

First came the Hinman speech, then came the SEC's guidance. Ethereum remains the only token that's sufficiently decentralized to not be deemed a security. Will this change in 2019? Our panel joins the congressman championing legislation to widen the pool of utility tokens.

 

2:30 PM - 3:00 PM  ( 30 Min ) 

From Seed to Table: Live Projects in Food Provenance

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Perhaps no clearer enterprise use-case has emerged over the last year than tracking and tracing; and perhaps the most immediate and urgent application is in food supply chains. How will these systems transform the way we eat?

 

2:30 PM - 3:00 PM  ( 30 Min ) 

Tierion

3:00 PM - 3:30 PM  ( 30 Min ) 

Behind the Scenes with the SEC's 'Crypto Czar'

Valerie Szczepanik has been one of the most influential figures in crypto for years—you just might not have known it. She will discuss her work at the commission as the senior adviser focusing on digital assets.

3:00 PM - 3:30 PM  ( 30 Min ) 

Beyond the Trading Desk: What are Stablecoins Good For?

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

The second half of 2018 saw a gold rush of stablecoins come to market seeking status as Tether alternatives. But what value do stablecoins hold outside of crypto markets? What use-cases hold the greatest promise?

 

3:30 PM - 3:45 PM  ( 15 Min ) 

Decred

 

3:30 PM - 4:00 PM  ( 30 Min ) 

Break

4:00 PM - 4:20 PM  ( 20 Min ) 

Medium of Exchange: Bringing Crypto to the World's Biggest Merchants

4:00 PM - 4:30 PM  ( 30 Min ) 

50 Million Users: How Kakao and GroundX Plan to Drive Mass Adoption in South Korea

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Imagine an entire country using one app, and that app introducing blockchain services. That's what will happen this year with the dominant South Korean messaging firm Kakao and its blockchain subsidiary GroundX. Hear from GroundX's Jason Han on how he plans to leverage Kakao's 50 million-strong user base to drive mass adoption.

 

4:00 PM - 4:30 PM  ( 30 Min ) 

Consensus Hackathon winners

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

The winning teams from the Consensus hackathon held over the weekend will present their projects.

4:00 PM - 4:30 PM  ( 30 Min ) 

Gnosis

4:20 PM - 4:50 PM  ( 30 Min ) 

Designing for the Next Boom: New Ways to Store and Spend

Crypto wallets used to be fiddly, CLI-based affairs. Now you can use everything from dedicated hardware to smartphones to in-browser interfaces. Hear about how wallet designers are adapting to a new userbase.

 

4:30 PM - 4:50 PM  ( 20 Min ) 

State of Blockchain in Korea

Hilton, 3F Trianon Ballroom

South Korea emerged as a key hotspot in the last crypto boom. But its nascent blockchain industry experienced not only the highs but also the lows, as the boom turned to bust. Get an overview of what's next in the South Korean ecosystem.

 

4:30 PM - 5:00 PM  ( 30 Min ) 

MakerDAO

4:30 PM - 5:00 PM  ( 30 Min ) 

Money on the Edge: Research Findings from the Field in Venezuela

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

The bolivar's mismanagement has wreaked havoc on the lives of ordinary Venezuelans. How are people buying goods, paying the bills, and saving for the future in a hyperinflationary environment? What role does cryptocurrency play in this economy? The Open Money Initiative will present their research on Venezuela for the first time.

4:50 PM - 5:20 PM  ( 30 Min ) 

Betting on the Builders: Dev-Focused Investment Ideas

From Discord to GitHub, VCs have to roam the developer landscape to find the next big thing. From FOMOmental investing to stack-focused bets, hear from some of the VCs who have devised dev-centric investment theses.

5:00 PM - 5:20 PM  ( 20 Min ) 

Picking Winners? The Relationship Between Government and Technologies

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Are blockchain technologies developing faster than governments can keep up with? How does industry and government work to create a level playing field for incumbents and innovators? Our panel discusses the problem and considers some solutions.

5:00 PM - 5:30 PM  ( 30 Min ) 

Golden Ticket or Shattered Dreams: The Future of Crypto in South Korea

Hilton, 3F Trianon Ballroom

South Korea was at the center of the red-hot ICO explosion of 2017 until it moved to crack down on token trading. What can crypto do for Korean society? Our panel of experts from government, investing, and the legal sphere will discuss the future of the technology in South Korea.

 

5:20 PM - 5:50 PM  ( 30 Min ) 

Before the Pitch Deck: Building Relationships with Investors

While the distance between developers and capital is shorter than ever, inter-personal connections still matter. We'll discuss how this happens before the first pitch deck is even sent.

Tue May 14

8:00 AM - 9:00 AM  ( 1 Hour ) 

Breakfast

9:00 AM - 9:30 AM  ( 30 Min ) 

Open by Design: Delivering Blockchain for Business Anywhere

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Interoperability among chains is the a buzzword of 2019. But it's not just limited to public chains. Hear how two of the world's largest cloud providers are bringing interoperability to the enterprise.

 

10:00 AM - 10:30 AM  ( 30 Min ) 

Tokens, IEOs, or Compliance? Exchange Growth Tactics

Exchanges are embracing new models to fuel growth: offer compliance and regulatory reassurance, be a one-stop shop for token launches, or mint tokens that sweeten the deal for customers. The panel examines these models with their leading exponents.

10:00 AM - 10:30 AM  ( 30 Min ) 

Unusual Suspects: The Challengers Building Industrial-Grade Blockchains

Public, private, or something in between: winning the enterprise adoption race requires infrastructure that provides commercial-grade scalability and functionality. Hear what a troika of up-an-coming platforms are doing to help ease the adoption curve.

10:00 AM - 12:00 PM  ( 2 Hours ) 

Not the Petro: Bottom-Up Blockchain Ideas for Venezuela

"Hilton, Concourse Room A"

Cryptocurrency has become a lifeline for many Venezuelans seeking respite from the country's dramatic collapse. Hear first-hand from the projects operating on the front lines, and contribute to a broader discussion on how blockchain technology can help rebuild Venezuela's economy and institutions.

 

10:30 AM - 11:00 AM  ( 30 Min ) 

Not in My Backyard: Miners, Electricity and Local Politics

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

When a major mining farm appears in town, locals have questions around job creation, rising electricity rates, and the environmental impact. Have crypto miners learned to be good neighbors?

 

10:30 AM - 12:00 PM  ( 1 Hour, 30 Min ) 

Hyperledger

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

11:00 AM - 11:20 AM  ( 20 Min ) 

Shiny New Thing: Luxury Goods on the Blockchain

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Luxury-goods counterfeiting is big business, costing the industry upwards of $100 billion per year. How is a blockchain supposed to help solve this problem?

 

11:00 AM - 11:30 AM  ( 30 Min ) 

Full and Final? On and Off-Chain Settlement

Speed, security or privacy: Choose two. That's the dilemma facing market participants as parallel efforts are underway to grow on and off-chain settlement capacity.

11:10 AM - 11:30 AM  ( 20 Min ) 

Building on Bitcoin: Satellite: The Next Generation

A new Blockstream satellite product announcement, including a walk-through by co-founder Adam Back.

11:40 AM - 12:00 PM  ( 20 Min ) 

Future Fiat: The Question of Central Bank Digital Currencies

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

What do Satoshi and central bankers have in common? They're both allergic to extraneous intermediaries. How long until central banks begin issuing their own digital currencies, and what will blockchains have to do with it? Our panel of global monetary experts weighs in with their prognoses.

 

12:00 PM - 1:00 PM  ( 1 Hour ) 

Lunch

1:00 PM - 1:30 PM  ( 30 Min ) 

Left in the Dust? The U.S. and the Race for the Future of Finance

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Blockchains are straining the U.S.'s patchwork financial regulatory structure. How can the country maintain its financial and technological leadership? Or has it already lost its crown?

 

2:00 PM - 2:30 PM  ( 30 Min ) 

Herding Cats: The Art of Building Enterprise Consortia

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Enterprise consortia have sprung up across nearly every sector of industry as blockchain infrastructure has matured. But wrangling hard-nosed competitors to play ball is tough, to put it mildly. What tactics and strategies have successful consortia employed to deal with these challenges?

 

2:10 PM - 2:30 PM  ( 20 Min ) 

Policing the Blockchain: Protecting Investors and Consumers

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

From SIM-swapping to ICO scams, crypto has been a happy hunting ground for unscrupulous operators. Our panel discusses the repercussions of these practices and how to fix them.

 

2:30 PM - 3:00 PM  ( 30 Min ) 

Checking the Pulse of Healthcare DLT Adoption

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Putting electronic medical records on a blockchain may be stymied by regulatory obstacles in the US, but a flurry of other uses—ranging from physician credentialing to revenue-cycle management and data synchronization—are now gaining traction in this $3.5 trillion industry. 

 

2:30 PM - 3:30 PM  ( 1 Hour ) 

Break

3:30 PM - 4:00 PM  ( 30 Min ) 

Fiction Becoming Fact: Science Fiction and the Fate of Humanity

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

The lauded writer of speculative fiction, Ken Liu, will discuss why it’s so difficult to make good predictions about the future—the narrative fallacy, the historical fallacy, and ultimately, the unexpected value of speculative storytelling in thinking about futures. Liu is the winner of the Hugo, Nebula, and World Fantasy awards for his work, which includes the collection, The Paper Menagerie and Other Stories, as well as multiple cutting-edge stories about blockchain technologies. He is also an accomplished programmer and lawyer.

 

3:30 PM - 4:15 PM  ( 45 Min ) 

NEO

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

4:00 PM - 4:20 PM  ( 20 Min ) 

Location, Location, Location: How Security Tokens Became 2019's Hottest Property

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

The STO has replaced the ICO as the hot new way to raise money on a blockchain. Hear from a leading STO issuer and a pioneering trading platform in conversation with the author of CoinDesk's Institutional Crypto newsletter.

 

4:00 PM - 4:30 PM  ( 30 Min ) 

Byzantine Beliefs: Telling Stories About Money

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Art imitates reality—or is it the other way around? The bitcoin core developer Jimmy Song will join a conversation with the noted novelist Ken Liu on science-fiction, cryptocurrencies, and ways to think about the future—and their little known personal histories as colleagues.

 

4:15 PM - 5:45 PM  ( 1 Hour, 30 Min ) 

Hyperledger

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

4:30 PM - 5:30 PM  ( 1 Hour ) 

The Consensus Debate: Is the Freedom to Transact a Universal Human Right?

Hilton, 3F, Grand Ballroom, Keynote

Should transacting on open, public blockchains be considered a basic human right or a privilege that is conditional upon meeting certain criteria and expectations? Who should be responsible for policing the behavior of undesirable groups/persons?

 

5:20 PM - 5:40 PM  ( 20 Min ) 

STOs are Selling, but Who's Buying? A Look at Buy-side Trends

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

Security-token issuers, trading platforms and funds are attracting millions. But who's seeking exposure to the STO market? This session looks at the buy-side's corner of the phenomenon.

Wed May 15

8:00 AM - 9:00 AM  ( 1 Hour ) 

Breakfast

8:30 AM - 9:00 AM  ( 30 Min ) 

The Great Convergence? What Happens When Tokens Meet the Enterprise

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

Tokens and the enterprise are seemingly like oil and water. But what happens when businesses start to see the potential of token-economics and networks? Hear from some of the firms—both crypto and enterprise—making this real.

9:00 AM - 9:30 AM  ( 30 Min ) 

Crypto in Historical Perspective

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

The acclaimed historian will deliver an update on his thinking around cryptocurrencies within the arc of monetary history. Niall Ferguson is the author of 14 books, including 'The Ascent of Money: A Financial History of the World' and 'The Square and the Tower: Networks, Hierarchies, and the Struggle for Global Power.'

 

9:00 AM - 10:00 AM  ( 1 Hour ) 

Blockstack

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

9:30 AM - 10:00 AM  ( 30 Min ) 

The History and Future of Money: A Conversation with Niall Ferguson and Brian Armstrong

"Hilton, 3F, Grand Ballroom"

The preeminent historian of finance and commerce trades notes with one of the pioneers building the future of money. Reuters correspondent Anna Irrera leads this unique conversation.

 

10:00 AM - 11:00 AM  ( 1 Hour ) 

Corda

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

10:30 AM - 11:00 AM  ( 30 Min ) 

The End of Volatility? Stablecoins on the Rise

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

A cryptocoin without volatility has been called the "holy grail" of the field. Now it's becoming a reality as stablecoins explode on the scene. Our panel discusses stablecoin uses, graduating from arbitrage to the enterprise.

10:30 AM - 11:00 AM  ( 30 Min ) 

Where's the Impact? Blockchains and Financial Inclusion

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

A decade after bitcoin's launch, the technology's potential as a tool for unbanked and under-served communities remains one of its greatest promises. Where is this impact being felt the most today?

 

11:00 AM - 11:30 AM  ( 30 Min ) 

After SAFT: The Future of Utility Tokens in an STO World

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

Remember utility tokens? Revisit the agreement that launched a thousand initial coin offerings in the age of the security token, and look ahead to what's next.

 

11:00 AM - 11:30 AM  ( 30 Min ) 

Cloud City: Blockchain-as-a-Service Goes Global

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

A new wave of cloud giants are allowing developers to build blockchains on global infrastructure. Are they providing tools to a new generation of builders?

 

11:00 AM - 11:45 AM  ( 45 Min ) 

NEO

Curated sessions from a Construct ecosystem partner.

11:30 AM - 12:00 PM  ( 30 Min ) 

Funding Startups: Tokens, VC and Everything in Between

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

Choose your poison: tokens, equity, or something in between? Our panel of investors discuss their asset allocation preferences.

 

11:30 AM - 12:00 PM  ( 30 Min ) 

Industry 4.0: New Business Models for a New State of Play

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

We're told the Fourth Industrial Revolution is upon us. Major industrial players have a lot on their plate; from driverless cars and 5G to 3-D printing. Now, hear directly from them about how they're adding blockchains to their plans.

12:00 PM - 1:00 PM  ( 1 Hour ) 

Lunch

1:00 PM - 1:30 PM  ( 30 Min ) 

Are Banks Disrupting Themselves Yet? A DLT Reality Check

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Financial institutions have long eyed distributed ledger technologies to streamline back-office functions and generate post-trade efficiencies. Nearly five years since banks began showing interest, how deeply have DLT systems permeated legacy finance?

1:20 PM - 1:50 PM  ( 30 Min ) 

Tools of the Trade: Building New Exchange Infrastructure

"Hilton, 3F, Mercury Ballroom"

We've come a long way from people trading bitcoin in supermarket parking lots and chatting on the exchange's trollbox. From retail to institutional; security tokens to other digital assets, this panel is building a new tool-kit for traders across the industry.

 

1:30 PM - 2:00 PM  ( 30 Min ) 

Strictly Confidential: Why Blockchain Privacy Matters to the Enterprise

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Controlling your own data and digital identity remain foundational drivers of a new, decentralized web. What matters to the individual consumer also impacts the enterprise, as this panel will explore.

 

2:00 PM - 2:30 PM  ( 30 Min ) 

Weathering Winter: How Crypto's Biggest Miners Are Surviving

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

Crypto winter is long and cold, but the world's largest miners are determined to see it through. How did they make it through the downturn, and what lies ahead?

 

2:30 PM - 3:00 PM  ( 30 Min ) 

CorporateCoin: The Rise of Enterprise Tokens

"Hilton, 3F, Trianon Ballroom"

From Facebook to JP Morgan, enterprises are tokenizing—be it for capital formation, payments, customer loyalty or rights management. How will tokenization and decentralized systems impact existing business models and processes?

 

2:30 PM - 3:30 PM  ( 1 Hour ) 

Break

2:40 PM - 3:40 PM  ( 1 Hour ) 

Conflux: Fighting Blockchain Scalability Bottleneck

 

The scalability is the main obstacle of blockchain adoptions. In this talk, I will illustrate the blockchain scalability bottleneck and discuss how to fight it. I will then present Conflux, a fast, scalable and decentralized blockchain system that optimistically process concurrent blocks without discarding any as forks. The Conflux consensus protocol represents relationships between blocks as a TreeGraph and achieves consensus on a total order of the blocks. Conflux then, from the block order, deterministically derives a transaction total order as the blockchain ledger. Conflux also provides smart contract support. We evaluated Conflux on Amazon EC2 clusters with up to 20k full nodes. Conflux achieves a transaction throughput of 3000-6000TPS.

 

4:00 PM - 4:30 PM  ( 30 Min ) 

In Conversation with Justin Sun

ForICO