Money 20/20 Europe

Event passed

About event:

This market-leading three-day event brings together the entire payments, FinTech and financial services industry. Ideas are created, partnerships are formed and future trends are imagined.

Money20/20 Europe is where industry leaders gather to share groundbreaking news. More than 720 editorial pieces were written about the 2018 event by around 200 journalists who came to cover the show and the 100+ brand announcements made there this year.

Event program:

Monday 3 June

09:00

Main Stage: Welcome to Money20/20 Europe 2019

Chair's Remarks

10min Main Stage

09:10

Payments Evolution & Innovation

Main Stage: Payment pioneers (to be announced)

Main Stage Keynote

40min Main Stage

09:50

Banking Transformation

Main Stage: Ralph Hamers, CEO, ING Group

Main Stage Keynote

20min Main Stage

10:10

Cyber Security & Risk Management

Main Stage: Feedzai and special guest (to be announced)

Fireside Chat

20min Main Stage

10:30

Networking break

Networking

30min

11:00

Banking Transformation

Innovation models: Setting the scene

Chair's Remarks

5min Innovation Catalysis Stage

Platform Ecology

Spotlight on Asia

Chair's Remarks

5min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

Framing commercial models and value chains in payments

Chair's Remarks

10min Commercial Galvanisation Stage

Transformational Technology

AI in Financial Services

Chair's Remarks

5min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

Celebrating the failures it takes to succeed

Chair's Remarks

5min The Lab

11:05

Banking Transformation

RIP: Innovation in Financial Services

Case Study

20min Innovation Catalysis Stage

Platform Ecology

Asia market map: State of the region

Standalone Presentation

15min Industry Transmutation Stage

Transformational Technology

AI: Are we using it right?

Panel

40min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

An intimate fireside with Plaid

Fireside Chat

20min The Lab

11:10

Payments Evolution & Innovation

Are transaction economics eroding? Dissecting the changing revenue fundamentals of European payments

Standalone Presentation

20min Commercial Galvanisation Stage

11:20

Platform Ecology

The clash of the titans: West vs East

Fireside Chat

25min Industry Transmutation Stage

11:25

Banking Transformation

How do you benchmark innovation in 2019?

Panel

40min Innovation Catalysis Stage

Entrepreneurship & Investing

An intimate fireside chat with Rapyd

Fireside Chat

20min The Lab

11:30

Payments Evolution & Innovation

The changing payments value chain

Panel

30min Commercial Galvanisation Stage

11:45

Platform Ecology

From social messaging into financial services: The rise of a giant

Standalone Presentation

15min Industry Transmutation Stage

Transformational Technology

What algorithm are you using? The intersection of AI, financial and automotive

Standalone Presentation

20min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

An intimate fireside chat with iwoca

Fireside Chat

20min The Lab

12:00

Networking break

Networking

2h Platform Ecology

Case study from a leading tech giant

Case Study

15min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

Towards new commercial models in payments part 1: Retail

Fireside Chat

20min Commercial Galvanisation Stage

12:05

Banking Transformation

Cross-industry approaches to innovation

Chair's Remarks

55min

Innovation Catalysis Stage

Transformational Technology

AI partnerships case studies

Case Study

40min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

Founders' Stories: Coping with compliance

Panel

30min The Lab

12:15

Platform Ecology

The workhorses behind the unicorns

Panel

25min Industry Transmutation Stage

12:20

Payments Evolution & Innovation

Towards new commercial models in payments part 2: Corporates and SMEs

Panel

40min Commercial Galvanisation Stage

12:25

Banking Transformation

Disney’s approach to game changing innovation

Case Study

15min Innovation Catalysis Stage

12:35

Entrepreneurship & Investing

The reverse pitch: Pitch it like it’s hot

Startup Pitch

30min The Lab

12:40

Platform Ecology

Global tech giants and privacy/competition landscape

Standalone Presentation

20min Industry Transmutation Stage

12:45

Transformational Technology

The ethics of AI

Standalone Presentation

15min Tech Combustion Stage

14:00

Entrepreneurship & Investing

Main Stage: Bob van Dijk, CEO, Naspers

Fireside Chat

25min Main Stage

14:25

Entrepreneurship & Investing

Main Stage: Akshay Naheta, Managing Partner, SoftBank Investment Advisers

Fireside Chat

20min Main Stage

14:45

Entrepreneurship & Investing

Main Stage: Dr. Hermann Hauser, Partner, Amadeus Capital Partners

Fireside Chat

20min Main Stage

15:05

Entrepreneurship & Investing

Main Stage: Rishi Khosla, Co-Founder, OakNorth

Fireside Chat

20min Main Stage

15:30

Networking break

Networking

30min

16:00

Banking Transformation

The internal playbook

Chair's Remarks

5min Innovation Catalysis Stage

Future Commerce

Customer experience and engagement: New sources of commercial value

Chair's Remarks

10min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

Framing commercial models and value chains in banking

Chair's Remarks

5min Commercial Galvanisation Stage

Payments Evolution & Innovation

The battle between instant payments and card schemes

Chair's Remarks

10min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

Macro analysis: The VC Bubble

Chair's Remarks

10min The Lab

16:05

Banking Transformation

Driving an innovation culture

Standalone Presentation

15min Innovation Catalysis Stage

Payments Evolution & Innovation

New revenue pools and emerging opportunities in banking

Panel

40min Commercial Galvanisation Stage

16:10

Future Commerce

Voice commerce: What's next?

Panel

30min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

Instant payments: The roadmap

Panel

40min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

Why the winners won

Panel

40min The Lab

16:20

Banking Transformation

Successful and unsuccessful approaches to internal innovation

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

16:40

Future Commerce

A series of case studies: The future of commerce

Case Study

40min Industry Transmutation Stage

16:45

Payments Evolution & Innovation

What’s next for fee income based models?

Standalone Presentation

15min Commercial Galvanisation Stage

16:50

Banking Transformation

Middle management: Where innovation goes to die?

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

Payments Evolution & Innovation

The rise and fall and rise of cards

Standalone Presentation

20min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

CVCs vs VCs: Lead or get out of the way

Panel

40min The Lab

17:00

Payments Evolution & Innovation

Deep dive into SME banking: Untapped revenue pools

Panel

40min Commercial Galvanisation Stage

17:10

Payments Evolution & Innovation

Recognising the signs: How to avoid arrogance and complacency, the twin killers in payments innovation

Standalone Presentation

20min Tech Combustion Stage

17:20

Banking Transformation

Building Marcus: A tale of internal innovation

Case Study

15min Innovation Catalysis Stage

Future Commerce

The retail conundrum

Panel

40min Industry Transmutation Stage

17:30

Payments Evolution & Innovation

Cards schemes vs instant payments schemes

Panel

30min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

Venture building: The new model for FinTech success

Panel

30min The Lab

17:35

Banking Transformation

Organizational culture eats strategy for breakfast

Case Study

15min Innovation Catalysis Stage

17:40

Payments Evolution & Innovation

Trade off wars: Tech investment vs balance sheet

Fireside Chat

20min Commercial Galvanisation Stage

17:50

Banking Transformation

The parent and child relationship: Successful corporate innovation

Case Study

15min Innovation Catalysis Stage

18:00

Money20/20 Welcome Party

Networking

4h 30min

Tuesday 4 June

09:00

Banking Transformation

Main Stage: Wake up with the CEOs

Panel

35min Main Stage

09:35

Banking Transformation

Main Stage: Olga Zoutendijk, Member of the Board of Directors, Julius Baer Group

Fireside Chat

20min Main Stage

09:55

Banking Transformation

Main Stage: Lindsey Argalas, Chief Digital & Innovation Officer, Santander

Main Stage Keynote

20min Main Stage

10:15

Banking Transformation

Main Stage: Conny Dorrestijn, Founding Partner, BankiFi

Main Stage Keynote

20min Main Stage

10:30

Networking break

Networking

30min

11:00

Banking Transformation

The partnerships and acquisitions playbook

Chair's Remarks

10min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

Open banking: Meh?

Chair's Remarks

10min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

Consolidation and implications

Chair's Remarks

10min Commercial Galvanisation Stage

Transformational Technology

Bits and blocks: Coins and ledgers

Chair's Remarks

5min Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

Money20/20 Startup Pitch: Group 1

Startup Pitch

1h The Lab

11:05

Transformational Technology

Blockchain technology in Financial Services

Standalone Presentation

20min Tech Combustion Stage

11:10

Banking Transformation

From internal to external: An approach to innovation

Fireside Chat

20min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

The current state of open banking in Europe

Case Study

20min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

Payments processing: Framing the market, convergence and new value propositions

Standalone Presentation

20min Commercial Galvanisation Stage

11:25

Transformational Technology

Corporatecoins, enterprise tokens and the rise of stablecoins: Will institutionalised cryptoassets curb volatility?

Panel

30min Tech Combustion Stage

11:30

Banking Transformation

A series of case studies on partnerships and acquisitions

Case Study

35min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

Open banking: Lessons learned from year one

Fireside Chat

25min Industry Transmutation Stage

Payments Evolution & Innovation

A series of case studies on recent M&A activity

Case Study

1h 30min Commercial Galvanisation Stage

11:55

Banking Transformation

A series of case studies from the leading banks and FinTechs

Case Study

50min Industry Transmutation Stage

Transformational Technology

Growing up crypto: Ethics, governance and guardrails

Panel

30min Tech Combustion Stage

12:00

Networking break

Networking

 2h Entrepreneurship & Investing

Money20/20 Startup Pitch: Group 2

Startup Pitch

1h The Lab

12:05

Banking Transformation

The hard truths of acquisition

Case Study

15min Innovation Catalysis Stage

12:20

Banking Transformation

A Simple case study on partnership strategy

Case Study

15min Innovation Catalysis Stage

12:25

Transformational Technology

Blockchain insider live: Centralised vs decentralised, securities vs utilities, and the future of programmable money

Panel

35min Tech Combustion Stage

12:35

Banking Transformation

Analysis of partnership strategies and criteria: Exploring horizontal and vertical partnerships

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

12:45

Banking Transformation

Open banking: Have we made a big mistake?

Standalone Presentation

15min Industry Transmutation Stage

14:00

Platform Ecology

Main Stage: Jason Thompson, CEO, OVO

Main Stage Keynote

25min Main Stage

14:25

Payments Evolution & Innovation

Main Stage: Payment pioneer (to be announced)

Main Stage Keynote

20min Main Stage

14:45

Future Commerce

Main Stage: Patrick Gauthier, Vice President, Amazon Pay

Main Stage Keynote

20min Main Stage

15:05

Payments Evolution & Innovation

Main Stage: Patrick Collison, CEO & Co-Founder, Stripe

Main Stage Keynote

25min Main Stage

15:30

Networking break

Networking

30min

16:00

Banking Transformation

The partnerships and acquisitions playbook continued

Chair's Remarks

5min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

Open banking: A bright future

Chair's Remarks

10min Industry Transmutation Stage

Entrepreneurship & Investing

Expanding across verticals: How FinTechs are re-bundling financial services

Chair's Remarks

20min Commercial Galvanisation Stage

Entrepreneurship & Investing

Hear the hottest industry and tech announcements set to take 2019 by storm

Announcement

2h Tech Combustion Stage

Entrepreneurship & Investing

The Unicorn Club

Chair's Remarks

5min The Lab

16:05

Banking Transformation

Partnerships with tech players

Fireside Chat

15min Innovation Catalysis Stage

Entrepreneurship & Investing

Where to focus: Growth vs profit vs customers

Panel

30min The Lab

16:10

Banking Transformation

The future of open banking: Commercial and tech

Standalone Presentation

20min Industry Transmutation Stage

16:20

Banking Transformation

Highlighting incumbent and new tech partnerships

Case Study

20min Innovation Catalysis Stage

Entrepreneurship & Investing

A series of case studies on strengthening core, distribution and new market entry

Case Study

1h 40min Commercial Galvanisation Stage

16:30

Banking Transformation

The tech playbook on open banking

Panel

30min Industry Transmutation Stage

16:35

Entrepreneurship & Investing

Impersonating a disruptor

Standalone Presentation

15min The Lab

16:40

Banking Transformation

Building a tech layer for financial services

Standalone Presentation

20min Innovation Catalysis Stage

16:50

Entrepreneurship & Investing

All disruptors become incumbents

Panel

30min The Lab

17:00

Banking Transformation

From spaghetti to lasagna: How to transform a bank's tech platform

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

A series of lightning talks from FinTechs building on the open banking initiative

Standalone Presentation

30min Industry Transmutation Stage

17:20

Entrepreneurship & Investing

Blended finance for raising capital

Fireside Chat

20min The Lab

17:30

Banking Transformation

Tech roadmaps

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

War for the planet of the APIs

Panel

30min Industry Transmutation Stage

17:40

Entrepreneurship & Investing

The journey towards raising $125 million

Fireside Chat

20min The Lab

18:30

Money20/20 Street Party

Networking

2h

Wednesday 5 June

09:00

Banking Transformation

Building from scratch

Chair's Remarks

10min Innovation Catalysis Stage

Data Driven Innovation

The commercial value of data: Navigating the hurdles

Chair's Remarks

5min Industry Transmutation Stage

Identity & Authentication

Digital identity, not digitised identity

Chair's Remarks

5min Commercial Galvanisation Stage

Transformational Technology

The interdependencies of future tech: AI, blockchain, cloud and quantum

Chair's Remarks

10min Tech Combustion Stage

Banking Transformation

UX and CX

Chair's Remarks

5min The Lab

09:05

Data Driven Innovation

GDPR: The calm after the storm?

Panel

30min Industry Transmutation Stage

Identity & Authentication

A world of digital identity

Panel

30min Commercial Galvanisation Stage

Banking Transformation

UX case study 1: Wavy by Klarna

Case Study

20min The Lab

09:10

Banking Transformation

Building a bank from architecture design to stack

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

Transformational Technology

Emerging tech is mutually reinforcing: How and why?

Panel

40min Tech Combustion Stage

09:25

Banking Transformation

UX case study 2

Case Study

15min The Lab

09:35

Data Driven Innovation

Approaches to leveraging data for commercial benefit in 2019

Panel

30min Industry Transmutation Stage

Identity & Authentication

A series of case studies on the best of breed

Case Study

35min Commercial Galvanisation Stage

09:40

Banking Transformation

Compliance: Risk frameworks and business models

Standalone Presentation

30min Innovation Catalysis Stage

Banking Transformation

Epic design fails

Panel

30min The Lab

09:50

Transformational Technology

The value of cloud

Case Study

20min Tech Combustion Stage

10:05

Cyber Security & Risk Management

Cybersecurity deep-dive

Chair's Remarks

5min Industry Transmutation Stage

10:10

Banking Transformation

What’s the longer term strategy?

Standalone Presentation

30min Innovation Catalysis Stage

Cyber Security & Risk Management

The next crisis will be a security crisis

Panel

30min Industry Transmutation Stage

Identity & Authentication

Should KYC be a public good?

Panel

30min Commercial Galvanisation Stage

Transformational Technology

A series of case studies on the early alchemists

Case Study

30min Tech Combustion Stage

Banking Transformation

Podcast: UX and payments

Fireside Chat

30min The Lab

10:30

Networking break

Networking

30min

11:00

Payments Evolution & Innovation

Main Stage: The global payments race

Announcement

15min Main Stage

11:15

Payments Evolution & Innovation

Main Stage: Payments powerhouses (to be announced)

Main Stage Keynote

25min Main Stage

11:40

Entrepreneurship & Investing

Main Stage: Daniel Schreiber, CEO & Co-Founder, Lemonade

Main Stage Keynote

20min Main Stage

12:00

Networking break

Networking

2h Banking Transformation

Main Stage: Craig Donaldson, Chief Executive Officer, Metro Bank

Main Stage Keynote

20min Main Stage

12:20

Entrepreneurship & Investing

Main Stage: The rise of an Asian tech giant (to be announced)

Fireside Chat

25min Main Stage

12:45

Entrepreneurship & Investing

Money20/20 Startup Pitch finals

Startup Pitch

15min Main Stage

14:00

Banking Transformation

Building from scratch

Chair's Remarks

10min Innovation Catalysis Stage

Cyber Security & Risk Management

Attack vs defense

Chair's Remarks

10min Industry Transmutation Stage

Regulation & Compliance

Regtech

Chair's Remarks

10min Commercial Galvanisation Stage

Inclusive Finance & Globalisation

Beyond banking

Chair's Remarks

5min Tech Combustion Stage

Marketing & Communication

Marketing in a new reality

Chair's Remarks

5min The Lab

14:05

Inclusive Finance & Globalisation

Should retail banking be a public utility?

Fireside Chat

20min Tech Combustion Stage

Marketing & Communication

Rate my pitch

Startup Pitch

30min The Lab

14:10

Banking Transformation

The regulators: The politics and licenses

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

Cyber Security & Risk Management

The changing nature of attacks and attackers

Panel

40min Industry Transmutation Stage

Regulation & Compliance

Upskilling the regulator

Panel

40min Commercial Galvanisation Stage

14:25

Inclusive Finance & Globalisation

The return to community-based banking

Panel

30min Tech Combustion Stage

14:35

Marketing & Communication

Lifestyle banking: How to define and delight your target audience

Panel

30min The Lab

14:40

Banking Transformation

Addressing the customer

Standalone Presentation

30min Innovation Catalysis Stage

14:50

Cyber Security & Risk Management

Financial alchemy: Turning data into trust

Panel

40min Industry Transmutation Stage

Regulation & Compliance

Upskilling compliance teams

Panel

40min Commercial Galvanisation Stage

14:55

Inclusive Finance & Globalisation

A series of case studies from leading companies driving financial and social inclusion

Case Study

30min Tech Combustion Stage

15:00

Banking Transformation

Towards new commercial models and sources of value

Panel

30min Innovation Catalysis Stage

15:05

Marketing & Communication

Code4000: How teaching prisoners to code is changing lives

Case Study

20min The Lab

ForICO